Måleriarbetarna överlämnar ett brev till Lage Lindfors

2005-04-21
Namninsamling som startade på kaross har fortsatt på fabriken. Onsdag 20 april överlämnade en delegation från måleriet ett brev undertecknat av 225 måleriarbetare.

Brevet:

”Hej Lage!

Vi på DO 4 ställer oss helt bakom det brev som du mottagit av våra arbetskamrater på D0 3.
Vi vill samtidigt passa på att uttrycka vårt missnöje över hur företagets människosyn har förändrats de senaste åren. Ni stoltserar i media med de stora framgångar ni har i produktion och ekonomi, samtidigt får vi ta del av hur den ekonomiska fördelningen sker till chefernas fördel. Är det bara chefernas förtjänst att Volvo LV i Umeå har lyckats med dessa framgångar? När det gäller arbetaren visas ingen uppsakattning emotionellt eller ekonomiskt. Ni har nu också lagt fokus på vår sjukfrånvaro vilket i sin tur skapar mer oro. Ett tips människor som trivs, känner harmoni, trygghet och uppskattning orkar vara på arbetet och utför också ett tillfredställande arbete. Ni har börjat behandla oss som boskap som ni driver efter ert behag.

Hälsningar Arbetarna DO 4”