Insändare: Vi bränner oss på kaross!

2006-10-16

”Jag och många andra på manban tycker att ni ska förhandla fram någon slags ersättning för att vi bränner oss så jävla mycket på kaross. Våra kroppar ser för jävliga ut helt enkelt på grund av alla ärr man fått härifrån.

Vi borde få antingen pengar eller som material ersättning med till exempel T-shirt, kalsonger och strumpor! Det borde rulla på regelbundet inte som nu kanske att man får 5 par strumpor 2 ggr per år!

Jag har inte ett endaste par kalsonger eller t-shirtar hemma som är hela! Inte heller på deklarationen kan man dra av kostnaden för förstörda kläder. Vem fan sparar kvitton för sånt och har man inga kvitton får man inte göra avdrag eller så får man avslag på den biten på en gång utan att dem ens kontaktar en.”

Signatur: Manban

SVAR TILL INSÄNDARE:

Metallklubben är fullt medveten om problemen som finns med brännskador på karossavdelningen. Metall har drivit frågan mot företaget för att få fram en bättre arbetsmiljö men vi har ännu inte kommit till bra lösning ännu.

INGA LOPPOR PÅ KROPPEN
Metall har under många år drivit frågan om att vi inte ska bränna oss. Vi har tagit upp frågan via skyddsombuden där vi krävt
– Bättre utformning av arbetsplatsen så att man inte bränner sig
– Bättre overall så att lopporna inte går igenom tyget
– Bättre ärmskydd som håller tätt
Hemsidan skickar frågan vidare till skyddsombuden på DO 3.

GRATIS UNDERKLÄDER
Vi har tidigare tagit upp frågan om gratis underkläder med företaget. Företaget har varje gång sagt nej till detta. Överenskommelsen med företaget är att alla som svetsar har rätt till 2 par strumpor/månad. Hemsidan skickar frågan vidare till gruppstyrelse kaross som väl återigen får ta upp frågan med ledningen för DO 3.

ANMÄL BRÄNNSKADAN!
Metallklubben uppmanar alla att anmäla varje enskilt brännsår som arbetsskada. Följande ska du göra när du bränner dig_
– Anmäl brännsåret som arbetsskada, kontakta din PL.
– Dokumentera arbetsskadan med ett digitalfoto, notera noga datum för när skadan uppkom.
– Anmäl arbetsskada till TFA, kontakta Ivar Stenberg på metallklubben, tfn 7218.
Metallklubben
GuPe