1 Maj 2014 – delta i aktiviteterna

2014-04-30

Imorgon, torsdag är det Första Maj, arbetarnas högtidsdag. Sedan slutet av 1800-talet har Första Maj varit den dag då arbetarna runt om i världen demonstrerat för bättre villkor.

I Umeå med omnejd genomförs 2014 demonstrationer och torgmöten. Från metallklubbens sida uppmanar vi alla medlemmar att stödja de krav som förs fram och även ta chansen lyfta de krav som är viktiga för dig.

Första maj är en möjlighet att protestera mot såväl högerregeringens orättfärdiga politik som arbetsgivarnas allt hårdare attityd. Allt från krav på en höjning av A-kassan och en aktiv arbetsmarknadspolitik mot arbetslösheten till att säga Nej till vinst i offentlig verksamhet. Mot företagsnedläggelser, sämre arbetsmiljö, ökade löneskillnader och snedvridna chefsbonusar. Det finns många frågor att agera kring.

Både i Umeå och i övriga länet så finns tillfällen och möjligheter att delta i Första Maj-aktiviteter. Ta del av information om tidpunkter och gör din röst hörd!

Metallklubben