Nolltolerans mot dödsolyckor!

2014-01-13

Varje år så dör det i genomsnitt en 1 arbetare i veckan i Sverige. Under 2013 dog 48 st. arbetare på sin arbetsplats i Sverige. 48 människor som aldrig mer får komma hem till sina familjer, barn och vänner.

Den 17 januari så anordnar IF Metallavdelningen Södra Västerbotten en manifestation mot dödsolyckor på arbetsplatserna. IF Metall kräver en Nolltolerans mot dödsolyckor på våra arbetsplatser.

Dag:    Fredag 17 januari
Tid:     15.00
Plats:  Rådhustorget

Regeringen har försämrat skyddet
Nuvarande regering har försämrat villkoren för arbetarskyddet med nedskärningar inom arbetsmiljöforskning, halverade resurser för arbetsmiljöverket, genomfört inskränkningar i lagstiftning och avtal.

Manifestation på fredag
IF Metallavdelningen Södra Västerbotten ordnar därför en manifestation på Rådhustorget fredagen 17 januari kl. 15:00-17:00

Nolltolerans mot dödsolyckor
Manifestationen mot dödsolyckor på arbetsplatsen är en uppföljning av årsdagen då IF Metall lämnade över namnlistor till Sveriges arbetsmarknadsminister där IF Metall ställde skarpa krav på åtgärder och ökade resurser för att förhindra alla dödsolyckor som sker ute på arbetsplatserna.

Metallklubben
Roger Nyström
Huvudskyddsombud