Givande försäkringssamtal!

2015-04-10

Metallklubben genomför nu samtal om försäkringsfrågor för alla som sägs upp. När företaget säger upp anställda så kommer den enskilde medlemmens försäkringsskydd att påverkas.

Det vill metallklubben informera medlemmarna om och därför genomförs nu försäkringssamtal. Då görs också en genomgång av de försäkringar som medlemmen har och om det finns något ärende som kan ge rätt till ersättning.

Här följer en redogörelse från ett av samtalen på monteringen mellan Jonas Johansson försäkringsrådgivare för gruppstyrelsen och Ulf Sundquist från segment 3.

Olyckan
Ulf arbetade den 6 juni 2013 med att transportera bort jord och sten i stugan med skottkärran. Det slutade med att han körde ner i en grop, skottkärran välter och vänster lillfinger får en smäll så det pekar 90 grader fel. Ulf måste söka akutsjukvård och där fixar man till fingre§t så att det blir brukbart igen.

Försäkringsträffen
I början av mars så träffas Jonas och Ulf för ett samtal kring försäkringsfrågor.
– Har du varit med om någon olyckshändelse, undrar Jonas?

– Ja, jag körde ju omkull med skottkärran för två år sen , svarar Ulf. Men det är ju så länge sedan. 

– Inte alls, svarar Jonas. I upp till 3 år efteråt så kan en fritidsskada som du råkat ut för ersättas. Nu går vi igenom hur du ska göra för att anmäla fritidsolyckan till Folksam, fortsätter Jonas. Jonas förklarar hur Ulf ska gå tillväga och Ulf ringer samma dag till Folksam och redogör då för vad som hänt. Folksam berättar för Ulf att han kommer att få ut akutersättning, olycksfallsersättning och kroppskadeersättning på totalt 4.000 kronor. Inom en vecka har Ulf pengarna på sitt konto.

På försäkringsträffen tar också Ulf upp en annan händelse.

– Du Jonas, min fru Maggan ramlade ner från målarställningen i stugan och fick bl.a. frakturer på revbenen. Kan hon vara berättigad till ersättning också? 

– Javisst, om hon är medlem i ett fackförbund så har hon ganska säkert också ett försäkringsskydd och då kan hon göra på samma sätt som du, svarar Jonas.

– Okej, då ska jag prata med Maggan i kväll, säger Ulf.

Det visar sig att Maggan har en försäkring i Folksam via sitt fack. Hon ringer också dit, berättar vad som skett och får besked att hon är berättigad till 7.500 kronor i ersättning. Det är mer än vad Ulf fått eftersom hon också blev sjukskriven efter olyckan.

 – Det blev ju en väldigt lyckad försäkringsträff, tycker Ulf. Jag hoppas att alla metallmedlemmar  bokar in sin träff, det kan ju finnas fler än jag och Maggan som inte vetat om att vi hade rätt till ersättning från våra försäkringar. 

Kontakta gruppstyrelsen
Om du själv villl kontrollera dina försäkringar eller om du kanske har rätt till ersättning ska du i första hand kontakta din gruppstyrelse för att få information. I andra hand kan du kontakta metallklubbens försäkringshandläggare Tommy Näslund på telefon 090 862 72 18.

Metallklubben