Sjuk eller skadad under semestern?

2014-07-04

På semestern är det fritid och rekreation som gäller. Ibland kan man dock bli sjuk eller skadas under semestern. Trycket försöker här reda ut vad som gäller om man blir sjuk eller skadar sig under semestern.

Sjuk under semestern
Om du blir sjuk under semesterveckorna så finns det ingen möjlighet att sjukanmäla sig här på Volvo i Umeå.  Du ska istället sjukanmäla dig till Volvo i Göteborg på telefon 031-66 44 44.     

Semesterdag kan fås tillbaka
Om du sjukanmält dig någon gång under semestern så har du möjlighet att få tillbaka dina semesterdagar. Tillbaka på Volvo efter semestern så måste du kontakta din PL och begära ”ersättningssemester”.  Du får då kvar dina semesterdagar och kan ta ut dem senare under året.

Ny kodning sker I Tidinfo och i september så läggs då semesterdagarna tillbaka samtidigt som man får sjukavdraget med en karensdag och 20 % avdrag de övriga dagarna.

Olycksfall under semestern
Som medlem I metallklubben så har du en olycksfallsförsäkring. Om du råkar ut för ett olycksfall under semestern så tänk på följande;

Dokumentera skadan
Om du tror att skadan kan ge ersättning från försäkringen så måste den dokumenteras, vilket innebär att du ska uppsöka läkare.    Sedan kan du själv kontakta Folksam och Förenade Liv för att anmäla ditt olycksfall. Folksam har tel. 0771-960 960 och Förenade Liv 08-700 40 35.

Mer information
Efter semestern tar du kontakt med din Försäkringsinformatör eller klubbens försäkringsansvarige, Tommy Näslund (tel. 090 70 72 18) för att kontrollera att du har fått de ersättningar som du har rätt till.

Metallklubben
GuPe