Extratimmar till kompbank på septemberlönen

2016-08-17

Extratimmarna till kompbanken för övertidsinsatsen 8-9 juli har hanteras manuellt på PL-nivå och sammanställts för varje produktionsområde. Listan på vilka som ska ha dessa timmar har skickats till Servicecenter. Timmarna kommer i samband med septemberlönen.

Fördröjningen av timmarna till kompbanken är en naturlig följd av att semestern kommit emellan. Övertiden genomfördes helgen före huvudsemestern. Att sammanställningen inte skulle hinnas med under veckan som var kvar till semesterstängningen var på förhand givet. Eftersom deadline för den typen av inläsningsfiler till augustilönen var 3 augusti fanns ingen möjlighet att hinna med till dess. Därför kommer timmarna att komma med på septemberlönen.

Bevaka timmarna
Sammanställningen av underlagen för extratimmarna har gjorts manuellt. Därmed finns det alltid en risk för att den mänskliga faktorn slagit till. Men det är alltså först på septemberlönen som var och en som arbetat övertid 8 och/eller 9 juli kan se att timmarna lagts in i kompbanken.

IF Metallklubben/joc