Nytt om budkavlen

Fler och fler ansluter till budkavlen. Det är ännu ingen lavin, men det tickar på. Det är lokala fack inom IF Metall, Fastighets, Seko, Elektrikerförbundet, Kommunal, Handels, Sveriges Ingenjörer, Pappers och HRF. Tillsammans (utan dubbelräkning!) representerar dessa lokala fack knappt 50 000 medlemmar. Det är en väldigt bra början, men jag är övertygad om att opinionen är mycket större än så. Förhoppningsvis finns nu budkavlen på dagordningen inför många fackliga årsmöten som brukar hållas i februari och mars. Och när man tagit beslut så skickar man budkavlen vidare. Sedan rullar det vidare.

De kommande två månaderna blir avgörande för att visa på att finns ett lokalt fackligt engagemang, att turordningsreglerna och saklig grund-begreppet är viktiga för oss i den fackliga vardagen.

Fackföreningsrörelsen byggdes inte stark genom att överlåta alla viktiga frågor till förbundskontoren. Den byggdes underifrån av aktiva medlemmar och förtroendevalda. Tillsammans tar vi kampen!

Hittills anslutna fackföreningar:

IF Metallklubben Volvo Lastvagnar; Umeå, Sveriges ingenjörer sektion Skåne (18 000 medl.); Seko Klubb Västtåg; IF Metall Södra Västerbotten (5500 medl.); IF Metallklubben Volvo VCE Hallsberg; Fastighetsklubben vid SGS Studentbostäder; Göteborg, IF Metallklubben på Elme Spreader AB, Älmhult (90 medl); Pappers Avd 111 Grycksbo; Seko Lok Pendeln, Stockholm (350 medl.); Fastighetsklubben på Samhall, Göteborg,; IF Metalls Verkstadsklubb på Gestamp Hardtech, Luleå (144 medl); HRF-Klubben Gothia Towers, Göteborg; IF Metallklubben GE Healthcare, Umeå; Handelsklubben på Martin & Servera i Enköping (200 medl); Seko Mellansverige Klubb 203 Väg & Anläggning (1585 medl.) ; Seko Stockholm (ca 20 000 medl);  Elektrikernas ortsklubb i Västervik;  Svenska Elektrikerförbundets (SEF) fackklubb på Åby El i Norrköping;  Handels regionala fackklubb inom Hyresgästföreningen region Sydost; SEKO Klubb Pågatåg, Skåne (500 medlemmar); Kommunal Västerbottens ArbetsplatsKlubb Umeå Trafik, (165 medl), Seko Lokförarna SJ Stockholm/Hagalund (178 medl).

Ett omdöme om: “Nytt om budkavlen

  1. SEKO Pendelklubbens årsmöte i fredags, 21 februari, ställde sig bakom budkavlen gällande Las. Pendelklubben har ca 700 medlemmar och ansluter i första hand stationsvärdar, tågvärdar och städare vid pendeltågen i Stockholm.
    Med fackliga hälsningar.
    Rainer Andersson, ordförande

Kommentarer stängda.