Vad budkavlen handlar om

Budkavlen till försvar av turordningsreglerna i LAS är nu inne på sjunde veckan. Initiativet som startades av klubben i slutet av januari har fram till idag fått stöd av 58 lokala fackföreningar i 14 olika fackförbund. Det är en bra början för att visa på den medlemsopinion som klubben tror finns inom svensk fackföreningsrörelse i frågan. Trots att flera stora fackförbund lämnat förhandlingarna och det är högst osäkert om det kommer att komma ut något från de förhandlingar som ska återupptas i höst, är den lokala aktiviteten i frågan oerhört viktig.

Det är de lokala facken som hanterar uppsägningar. Det är lokala fackliga företrädare som träffar otrygga och oroliga medlemmar. Tillämpningen är lokal. Vad vi har att säga i frågan är värd respekt. Vi kräver ett stort mått av ödmjukhet av politiker och fackliga företrädare på central nivå som på olika sätt agerar i frågan. Vi värnar vår anställningstrygghet. Varför ska den bli en handelsvara eller ifrågasättas? Kom istället med förbättringar och förstärkning av anställningstryggheten för bemanningsanställda och andra utsatta grupper.

Vi vägrar rutscha nedåt på det sluttande planet som är den ”nya” arbetsmarknaden. Vi är på väg in i samma gamla unkna orättvisa som våra tidigare fackliga och politiska föregångare tvingade undan. Därför är budkavlen viktig. 

Ett omdöme om: “Vad budkavlen handlar om

  1. Hej Kamrater!
    Hoppas det går bra att ansluta sig till budkaveln.

    If Metalls verkstadsklubb vid Motala verkstad har tagit beslut på årsmötet att stödja Budkaveln.
    Genom Ordförande Mikael Sääf

Kommentarer stängda.