Permittering 1: Helgdagar räknas bort

Under rubriken ”Permittering” försöker klubben svara på ett antal av de frågor som medlemmarna ställer till oss.

Avtalet om korttidspermittering innebär för närvarande att vi ska arbeta 40 % och vara permitterad  60 %. Hur mycket arbete är då 40 %? Det är inte bara att säga att man ska arbeta två dagar och vara ledig tre dagar varje vecka. Det är 40 % av den faktiska arbetstid man skulle ha gjort mellan den 23 mars och de 22 september.

Helgdagar som infaller på vardagar räknas bort vid beräkning av den totala arbetstid som ska utföras.

  • För dagtid, tvåskift och treskift  så gäller att 5 helgdagar infaller på vardagar från avtalets början. Det är 2 dagar vid påsk, 1:a maj, Kristi himmelsfärd och midsommar.  Dessa dagar ska tas bort när man bedömer vad som är arbete och vad som är permittering.
  • För fyrskift är det fler dagar som ska räknas bort. Vid påsk är det 4 dagar, vid midsommar är det tre dagar samt första maj och nationaldagen. Så sammanlagt är det 9 dagar som ska tas bort ur kalendern innan man beräknar vad som är 40 %.