Permittering 3: Semester

Under rubriken ”Permittering” försöker klubben svara på ett antal av de frågor som medlemmarna ställer till oss.

Rätten till semester och semesterförläggning påverkas inte av avtalet. Huvudsemester är veckorna 29 – 32. Annan individuell förläggning kan förekomma.

På semester betalas full  lön, det gäller även semesterersättning och semestertillägg .Alltså ska inget avdrag på 7,5 % göras på semesterdagarna. Om man tar ut enskilda semesterdagar utanför huvudsemestern så ska också ordinarie semesterersättningar betalas fullt ut. Uttag av  enskilda semesterdagar kan innebära att man får ett löneavdrag på 7,5 % eftersom löneavdraget ligger förprogrammerat. De 7,5 procenten av lön betalas istället ut månaden efter då man ska betala tillägg och avdrag.

Vid sjukdom under semestern så gäller samma regler som vanligt. Avtalet påverkar inte sjukdom under semestern.