Snart drar treskiftet igång

Övergång till treskift är varslat till vecka 26, men mycket talar för att det, helt eller delvis, drar igång tidigare. Förhandlingen om treskift är avslutat och då gäller en personlig omställningstid på två veckor.

Arbetstidsschema
Det finns två scheman för treskift. Det som skiljer är arbetstiden på fredagar. Det ena schemat har delad fredag mellan för- och eftermid[1]dagsskift. I det andra schemat arbetar fm-skiftet hel fredag medan em-skiftet är ledigt. Klubben har förordat det senare. Så länge vi har giltiga arbetstidsavtal kan företaget ensidigt varsla och bestämma vilken arbetstid som ska tillämpas. Företaget har valt att tillämpa schemat med delad fredag.

Raster och pauser
Företaget har i sin informatíon skrivit att nattveckan inte har någon rast. Det stämmer inte. Alla nätter har en betald rast/måltidsuppehåll på 30 minuter. Utöver det ska det läggas ut en paus varje natt. Den sammanlagda tiden för pauserna ska vara 73 minuter under nattveckan. Hur pausen förläggs fastställs lokalt, men kommer man inte överens ska pausen den första natten vara 17 minuter och övriga nätter 14 minuter. Det är alltså fritt att lokalt fastställa fördelningen av rast/måltidsuppehåll/paus. Att lägga ut två pauser om vardera 22 minuter är möjligt om man är överens att det är bättre än 30 + 14.

Förhinder att arbeta natt
Som tidigare har meddelats kommer gruppstyrelser och klubben att företräda medlemmar som med starka skäl har förhinder att arbeta nattskift. Utgångspunkten är dock att företaget har ett ansvar att ta hänsyn till medicinska och sociala skäl och lösa det för den enskilde.

Villkor
OB-ersättningen på treskift är ca 3900 kr/månad i snitt. Det kommer dock att skilja sig månad för månad beroende av vilka veckor som ingår på månadslönen.

SFT är 10 % på månadslönen och räkans ut som tillägg per timme peronde på vilket månadslön man har, alltså 3000 kr plus/minus några hundralappar.

ATK är i grunden 205 minuter i veckan, varav en del är förlagd i schemat. Det mesta lägg sdock in i den personaliga kompbanken.

Treskiftet har ingen plus- eller minustid.

Ett omdöme om: “Snart drar treskiftet igång

  1. Hejsan!
    Det är kanske lite fel här men jag fick ingenstans ett bra svar så försöker jag det här. Är ska börja hos er i Umeå och jag frågade redan 3 personer men ingen kan ge ett svar. Jag undrar mig vad händer efter September? Kommer de att förlänga kontraktet eller bli man bara utan jobb? Jag fick bara den här svar ”vi vet inte”

Kommentarer stängda.