Dina burkar ger hjälp till barnen!

 

Här på fabriken har Vi tillsammans under decennier, samlat in pantburkar och pantflaskor till förmån för olika organisationer som jobbar med stöd till barn och unga i Umeåregionen.

IF Metallklubben har fått uppdraget av företaget att administrera pengarna och att hitta lämplig mottagare för en pengagåva. Allt i syfte att sätta guldkant på vardagen för barn som drabbats av sjukdom eller helt enkelt behöver ekonomiskt stöd. 

 

Tack vare alla på fabriken som väljer att lägga pantburkar och pantflaskor i de speciella kärlen så har Vi nu kunnat sätta in pengar till lekterapin och Barn 2 på NUS (båda dessa avdelningar har egna konton där pengagåvor hamnar och som då oavkortat används till aktiviteter eller saker för barnen som besöker eller ligger inne på respektive avd), Majblommans lokalförening, Junis, Axelfonden, Barncancerfonden Norra.

Våren 2021 fördelades 10.000 kr till Majblomman Hörnefors och Holmsund/Obbola, Hösten 2021 skänktes 20.000 kr till Barncancerfonden Norra. Våren 2022 beslutade vi även att skänka 30.000 kr till insamlingen ”Barnen i krigets Ukraina” denna gåva dubblades av Akelius Foundation under mars månad. Vi samlade in 43.250 kr och iom att summan dubblades så blev det hela 86.500 kr!

Barncancerfonden Norra skickar sitt stora TACK för insättningen som vi nyss gjorde.

 

Så panta mera så fler får ta del av gåvorna

 

Ett önskemål från ”Pantsorterarna” är också att vi inte knycklar ihop burkarna samt tömmer flaskorna innan det stoppas in till insamlingen för behövande barn.