Försäkringar

IF Metall Volvoklubben, Umeå administrerar alla arbetsmarknadsförsäkringar, och medlemsförsäkringar. Genom IF Metall Södra Västerbotten, avd 4 har vi subventionerade försäkringar via Folksam. 

Försäkringsansvarig
Volvoklubbens försäkringsansvariga administrerar arbetsmarknadsförsäkringar (AFA) och gruppförsäkring i Folksam. Detta betyder att du som medlem kan vända dig till Tommy Näslund för information och för skadeanmälan till respektive försäkringsbolag. Du får information om gruppförsäkring i Folksam och andra förekommande försäkringar.

Arbetsmarknadsförsäkringar
Försäkringar som gäller när du blir anställd hos företaget. Försäkringar finns för både olyckor, sjukdom, arbetslöshet och dödsfall.

Medlemsförsäkringar
Metallmedlem anställd på Volvo har tillgång till två medlemsförsäkringsavtal.

Koncern- och lokala avtal
Här redovisas några av de avtal som gäller här på Volvo i Umeå. Det är avtal som gäller pensioner eller andra försäkringsfrågor.

När det händer
Volvoklubben försöker här att på ett enkelt sätt ge er en checklista över frågor som ni bör tänka på om olyckan är framme.

Försäkringslänkar
Här finns några försäkringslänkar för ingående information om arbetsmarknadsförsäkringar, medlemsförsäkringar och andra försäkringar. Det finns även en del länkar för dig som är intresserad av din pension.