Utbildning & Kultur o Fritid

Metallklubben organiserar de fackliga utbildningarna i en Studiekommitté. Gruppstyrelserna utser en ledamot till att vara deltagande i studiekommittén. Styrelserna har även ansvar för att genomföra studieuppsökeri vilket är länken för medlemmarna till utbildning. Sammankallande till studie kommittén är studieorganisatör.

Arbetsuppgifter
Studiekommittén ska organisera medlemmar utifrån handlingslinjerna
Erbjuda alla medlemmar medlemsutbildning om de nte redan gått sådan. Utifrån detta behov göra en plan för klubbens studieverksamhet
Informera medlemmarna om aktuella studier och aktivt rekrytera till medlemsutbildning
Göra personliga utbildningsplaner för de förtroendevalda, i samverkan med respektive uppdragstagare. Informera avdelningens studieorganisatör vilket de förtroendevalda i klubben har.
Se till att de förtroendevalda i klubben deltar i den utbildning eller annan utvecklingsinsats som de behöver för sitt uppdrag.

Studiekatalog
Studieverksamheten använder sig av en websida tillsammans med avdelning 3 (Norra Västerbotten)

Kompetensnätet. Webbadress kompetensnatet.net

Där kan alla hitta aktuella utbildningar för  både medlemmar och förtroendevalda.

ABF (Arbetarnas bildningsförbund)
Studieförbund – ABF är det studieförbund vi från IF Metall använder oss. De tillhandahåller olika utbildningar inom grundämnen och fritidsstudier. De kan också vara behjälpliga inom alla fackliga utbildningar till medlemmar och förtroendevalda.

Fritidsstudier
ABF har ett enormt utbud så du kan vara säker på att det finns nått för alla. Man kan lära sig språk,dans,handarbete,foto,teater,data,trädgård,jakt,navigation,sjö,fordon & trafik,släktforskning och samhälle & politik

Ladda hem dokumentet som ger er ersättning för vissa utbildningar

Studera 2017

I undermenyerna kan du bland annat läsa om följande.

Studier. Studieorganisationen

Kultur. Rapporter visar att läsandet minskar i samhället och mest bland män inom arbetarklassen. IF Metallklubben vill bidra till läsfrämjande insatser på olika sätt. Att göra teater, musik och dans mer tillgängligt för alla medlemmar är också en uppgift i fackföreningsrörelsens anda.

Tärnastugor. . Som medlem i IF Metall har du möjlighet att hyra IF Metalls fritidsstugor i Tärna till ett rabatterat pris.

Fritidsklubben. . Fritidsklubben på Volvo har också en mängd aktiviteter som står öppna för den som är intresserad.

Metall fritid.   IF Metall har också fritidsanläggningar på andra håll i landet som vi i mån av plats kan få hyra. Det är inte bara i Sverige. Även i Danmark och i Italien finns det erbjudanden.

Länkar. Här kan du hitta länkar till ett ännu större utbud av Kultur och Fritid.