Glöm inte friskvårdsbidraget!

Som de flesta vet så har alla anställda möjlighet att ta ut ett friskvårdsbidrag på 3000 kr per kalenderår.
 
Friskvårdsbidraget gäller både för dig som är tillsvidareanställd och volvostegare. För volvostegare var det cirka 500 kr för 2022 och 2500 kr för 2023. Du kan se hur mycket du har kvar av friskvårdsbidraget om du går in på My Benefits.

 
Beställ…

Du beställer aktivitet, tid för massage, boxning, meditation mm på My Benefits. Där kan du även läsa mer om hur du gör för att beställa.
 
…eller skicka in kvitto

Även om du redan har köpt någon form av aktivitet på en anläggning som inte finns med i förmånsportalen så skickar du ditt kvitto till benify.com under “Förmåner” sen ”Friskvårdskvitto” i portalen.

 
Skatteverket har kommit med nya instruktioner gällande hantering av utbetalning av friskvårdsbidraget from 2022, så kvitton som gäller 2022 måste ha kommit in till My Benefits senast den 31 oktober, kvitton för köp som är gjorda 1 november och senare kommer att belasta nästa års friskvårdsbidrag så säkerställ framöver att ditt kvitto är giltigt senast 10 november få ersättning utbetalt på rätt år.

Observera att ovan endast gäller köp som görs utanför My Benefits. Köp i My Benefits kan du som vanligt göra fram till 31 december för att använda innevarande års friskvårdsbidrag.


 
Läs om exempel på godkända aktiviteter som du kan använda friskvårdsbidraget till i benify.com ”Godkända friskvårdsaktiviteter” under ”Förmåner” där hittar du även exempel på ”Ej godkända aktiviteter”.
 
exempel på aktiviteter
 
Metallklubben