Alla 400 bemanningsanställda slutar

2014-04-29

Den sista april i år så slutar de sista bemanningsanställda i produktion på fabriken. Det innebär att c:a 400 inhyrda via Lernia tvingats lämna sina arbeten på Volvo de 4 senaste månaderna.
Volvoklubben vill passa på att tacka medlemmarna i Lerniaklubben för deras insats och håller tummarna för att alla snart hittar ny sysselsättning.

Volvoklubben har under lång tid riktat kritik mot att allt fler anställs på osäkra anställningsformer. Inhyrning, visstid, vikariat m.m. Klubben kräver en återgång till fasta anställningar för att ge våra medlemmar en tryggare tillvaro.
Även EU-domstolen har nyligen riktat stark kritik mot den allt mer uppluckrade anställningstryggheten i Sverige och kräver en ändring i svensk lagstiftning.
De osäkra anställningsformerna är bl.a. ett sätt för företagen att minska sitt risktagande och lägga över risken på de anställda. Vi har därför fått en situation på fabriken med allt mer snabba upp- och nedgångar på grund av ett spekulativt agerande från bolagets ledning där medlemmarna i IF Metall får ta smällarna i form av kortsiktiga och osäkra anställningar och anställningsformer. Det måste bli ett slut på detta sätt att hantera de anställda kräver Metallklubben.

Metallklubben
 Erik