Rasism hotar våra arbetsplatser

2015-05-20

”Så hotar rasismen våra arbetsplatser” – Nathalie Söderberg från Stiftelsen Expo föreläser.

Rasismen är ett direkt hot mot fackföreningens värdegrund och grundläggande idé om att försvara sina medlemmars intresse. Vill ni stärka ert antirasistiska arbete inom er fackförening är detta en utbildning för er.

En föreläsning som utgår från fackets grundvärderingar i kontrast till intoleransens inneboende idéer. Vi diskuterar, erbjuder motstrategier och föreläser om rasismens olika uttryck och särskilt hur intoleranta rörelser utmanar samt hotar fackföreningsrörelsens arbete och idén om allas lika rätt.

Tid och plats:

20 maj klockan 18.30 Folkets Hus, Umeå

Arrangemangen är kostnadsfritt och ingen anmälan krävs.

Varmt välkomna! 
Joacim Eliasson – studieorganisatör