Burkpengar till Majblomman!

Sedan många år tillbaka är IF Metallklubben administratörer av de pengar som returburkar och pantflaskor ger. Alla på fabriken bidrar till att samla in dessa burkar och flaskor i panttunnorna runt om i fabriken

Klubbens ambition är att hitta organisationer som gör något för utsatta barn här i Umeåområdet. Tidigare har pengar skänkts till framförallt Barncancerfonden, men också till Junis, Axelfonden, Lekterapin och Barnavdelning 2 på NUS. Vi har även skänkt till föreningen Majblomman, dit även den senaste gåvan skänktes

Vi kunde innan semestern sätta in 20 000 kronor fördelat på Majblommans lokalföreningar i Umeå (12 000) Hörnefors ( 5 000) och Holmsund/Obbola ( 3 000) En gåva till den ideella föreningen Majblomman går direkt till deras arbete för utsatta barn i Sverige.

Sommaren är på väg att ta slut och blommorna har snart gjort sitt. Men en blomma fortsätter blomma året runt och det är föreningen Majblomman.

Organisationen delar ut bidrag till enskilda barn som lever i ekonomiskt utsatta familjer. Det kan handla om bidrag till en cykel, aktiviteter på sommarlovet, kläder och skor. Man ansöker om bidrag från den lokala Majblommeföreningen där barnen bor. Bidrag lämnas för barn upp till 18 år. Majblomman lämnar inga bidrag till andra organisationer, föreningar eller verksamheter.

Tack!
Majblommans förening skickar ett stort TACK till alla som bidragit genom att lägga burkarna i panttunnorna.

Vi på IF Metallklubben vill också tacka er som är med och bidrar till att vi gemensamt kan skänka ett bidrag till de som sätter lite guldkant på tillvaron för utsatta barn.