Insamling till förmån för barnen i krigets Ukraina!

När krigen bryter ut i världen så är det barnen som alltid drabbas hårdast av de vuxnas dårskap och tanklöshet.
Rädsla, sorg, död, övergrepp och en krossad barndom och föräldralöshet pga. av krig är ett förhållande som ett barn inte ska behöva växa upp under vart dom än i världen befinner sig. Barn ska inte behöva leva sitt liv på flykt och behöva gå miste om sina lekkamrater och glädje.
Med tanke på barnens utsatthet i det pågående kriget så har de fackliga organisationerna, IF Metall, Ledarna, Unionen och Akademikerna här på Volvofabriken i Umeå beslutat att starta en gemensam insamling till dom krigsdrabbade barnen i Ukraina
Fackklubbarna har valt att starta en gemensam insamlingsbössa hos UNICEF där du kan vara med och lägga ditt bidrag. Insamlingen är öppen för alla anställda på Volvo Lastvagnar Umeå, medlemmar som icke medlemmar. Även bemanningsanställda är välkomna att lägga ett bidrag.
Om vi alla kan bidra med 100 kronor var så kan vi få ihop ca. 170 000 kr till barnen. Givetvis så vore det bra om summan överstiger detta.
Läget för barnen i Ukraina är akut.
UNICEF finns på plats och kämpar för att rädda liv.
Under mars månad dubblas din gåva av Akelius Foundation.
Din hjälp behövs nu. Hjälp till att stödja barnen som drabbas av kriget i Ukraina.
Var med och bidra du också till UNICEF:s viktiga arbete för alla barns rättigheter.
Burkpengar till Unicef
Här på fabriken så samlar vi alla in de tomburkar och tomflaskor som blir över. Enligt beslut så ska pengarna från de insamlade burkarna gå till utsatta barn.
IF Metallklubbens styrelse har beslutat att 30 000 kr av de insamlade burkapengarna denna gång ska gå till UNICEF via klubbarnas insamling
Hjälp till att stödja barnen som drabbas av kriget i Ukraina!

QR kod

Dessa två länkar går till insamlings sidan hos UNICEF.
Den första länken går till alla aktiva insamlingar som för Ukraina som pågår just nu och den andra går direkt till våran egen insamling.

unicef egna insamlingar

https://unicef.se/egna-insamlingar/7665-barnen-i-krigets-ukraina