Konflikt Tesla

Som ni alla vet så pågår det en konflikt på Tesla sen den 27 oktober 2023 och det har nu öppnat upp så att alla medlemmar har möjligheten att stå strejkvakt utanför Tesla. Du har mer information HÄR. Det står också mycket om det i olika medier, så en googling bort så hittar du massor med information ang Tesla-konflikten.

 

Kontakta Lotta (Charlotta Engman) på våran avdelning Mitt i Norrland för att anmäla in er som strejkvakt, vi behöver all hjälp vi kan få och ni som anmäler in er kommer att få gå en strejkvaktsutbildning. Hennes mailadress är charlotta.engman@ifmetall.se

 

OBS! Beviljad ledighet av närmsta chef krävs. Avdelningen står för förlorad arbetsförtjänst

Man kan också anmäla enligt bifogad länk:

https://www.ifmetall.se/om-oss/vara-avdelningar/mitt-i-norrland/var-verksamhet/organisering/

 

Vi fick följande mail av Charlotta Engman förra veckan

Tack för i veckan, tack till er som tagit på er pass. Tack till Kommunal som fortsätter steppa upp på ett fantastiskt sätt med support på måndagar och övriga dagar när möjlighet finns. Denna vecka har Kommunal, GS, Elektrikerna, Skellefteåavdelningen, Volvo och två av våra pensionärer stått pass.

 

Ett stort tack till Seko som stoppar underhåll av Teslas laddstationer.

https://www.seko.se/press-och-aktuellt/nyheter/2024/seko-stoppar-underhall-service-och-etablering-av-teslas-laddstationer/

seko

Seko stoppar underhåll, service och etablering av Teslas laddstationer

Sekos förbundsstyrelse har beslutat att varsla om sympatiåtgärder till stöd för IF Metalls konflikt med den globala biltillverkaren, Tesla. Skälet till konflikten är att Tesla vägrar att teckna kollektivavtal och följa spelreglerna på den svenska arbetsmarknaden. 

www.seko.se

 

 

https://www.ifmetall.se/aktuellt/tesla/

 

Den 17 mars är det kollektivavtalets dag och vi planerar för fullt nu för en aktivitet utanför Tesla i Umeå. 

Mer information kommer men skriv in det i kalendern redan nu.

 

Förra veckan skrev vi om att Martin lämnat in en förhandlingsframställan till Tesla Umeå gällande information enligt MBL§19, svaret vi fått är att man överväger att förhandlingsvägra.

 

Åseles kommunalråd har hört av sig och meddelar att det tycker att vår ansökan om att få delta på deras vintermarknad är klockren. Han ursäktar att det inte kunnat avslå Teslas ansökan att delta, men lovar att vår placering ska bli så optimal som möjligt för syftet med deltagandet.