Plustid startar vecka 9

2006-02-03

Den senaste tiden har lastbilsförsäljningen ökad och produktionsprogrammen justeras upp. Därför har företaget nu varslat om plustid med start vecka 9. En fråga som kommer att beslutas i nästa vecka är om vi ska flytta plustiden vecka 10 (sportlov) till vecka 18.

Plustid förväntas fortsätta ytterligare en period senare i vår. I nästa vecka kommer parterna att förhandla om hur dessa veckor ska läggas ut enligt VAT – avtalet.
Till följd av försäljningsökningen företaget om plustid från vecka 9. Plustiden läggs ut från vecka 9 till och med vecka 14. I nästa vecka kommer metallklubben att ta ställning till om vi ska flytta plustiden vecka 10 till vecka 18. Orsaken till en flytt är att det vecka 10 är sportlov för alla skolor i Umeåregionen.
I VAT-banken är vi för närvarande ”skyldiga” 8 veckor. Dels en hel minusperiod (6 v) och dels de två veckor minustid som inledde en ny period med början av vecka 51. De resterande 4 veckorna ur denna minusperiod ska genomföras senast 8 månader efter starten, dvs. i slutet av augusti.

Metallklubben
GuPe