Klubben trycker på om anställningar

Vi har fortsatt hög och stabil produktionstakt. Andelen bemanningsanställda hög är och har varit det under en längre tid. En jämn ström av Volvoanställda slutar, många som pensionärer, men även av andra skäl. Därför har klubben under lång tid krävt att företaget ska börja nyanställa.

Siffrorna talar sitt tydliga språk. Det är fler personer över 60 år än det är personer under 40 år bland de Volvoanställda i Umeå. Medelåldern bland Volvoanställda på fabriken är över 50 år. Antalet bemanningsanställda ligger stadigt kring 150 personer. Uppstår det vakanser har det omedelbart fyllts på av en Adecco-anställd. Möjligheten att söka nya jobb internt har mer eller mindre upphört.

Klubben har ställt tre mycket rimliga krav:

  1. Nyanställ 75 personer. Klubben har lämnat över en lista med ett 30-tal namn på tidigare Volvoanställda. Det finns personer med upp till 13 års tidigare anställningstid. De har nu varit inne på företaget som bemanningsanställda under en längre tid. De borde omedelbart erbjudas en tillsvidareanställning. Efter denna prioriterade lista finns sedan före detta Volvostegare och Adeccoanställda som också hunnit vara på Volvo under en relativt lång tid.
  2. Vakanser som uppstår när personer lämnar företaget permanent måste vara möjliga att söka för andra Volvoanställda. Det måste finnas möjlighet till jobbförändring även för IF Metallare.
  3. Klubben kräver också att företaget själva ska anställa feriearbetare i enlighet med det avtal som finns kring feriearbete. De senaste årens inhyrning är att kasta pengar i sjön. Det är bättre att använda samma summa och anställa betydligt fler, Klubben menar också att den tidigare ordningen att ge anställdas barn en förtur till feriearbete ska återinföras.

Företaget har till slut svarat positivt på punkten om att lediga jobb ska annonseras internt. I övrigt hänvisar företaget att man jobbar med sin bemanningsstrategi och ska återkomma i frågan.

Ett omdöme om: “Klubben trycker på om anställningar

  1. Härligt att ni ligger på är less på detta svaveri det är att vara bemannings anställd helst nu när man har hamnat i poolen förjävligt är det då.. Har jobbat ca 10 år som volvo anställd det var bättre och tryggare. Nu är man stressad utsliten..

Kommentarer stängda.