Tack från Majblomman

Organisationen Majblomman har gjort skillnad för barn i Sverige sedan 1907. Beda Hallberg grundade Majblomman driven av ett starkt engageman för barn och unga. Hennes enkla idé var att ge en blomma som kvitto till alla som skänkte pengar. Blomman såldes första maj och kostade inledingsvis 10 öre

I dag arbetar organisationen med att dela ut ekonomiskt stöd till barn i familjer där pengarna inte räcker till. Det kan handla om pengar till sportutrustning, pengar till en ny vinterjacka eller till en födelsedagspresent.

Hur många man kan hjälpa, beror på hur många majblommor som sålts.

Här på fabriken har Vi tillsammans under decennier, samlat in pantburkar och flaskor till förmån för olika organisationer som jobbar med stöd till barn och unga.

IF Metallklubben har uppdraget att administrera pengarna och att hitta lämplig mottagare för en penningåva. Allt i syfte att sätta guldkant på vardagen för barn som drabbats av sjukdom eller helt enkelt behöver ekonomiskt stöd. 

Under 2020 kunde vi skänka 20 000 kr till Barn 2  ( har eget speciellt konto för gåvor) och till organisationen Junis.

Även Majblomman Umeå fick en gåva på 13 000 kr.

Tack vare alla på fabriken som väljer att lägga pantburkar och flaskor i de speciella kärlen så kunde Vi nu i februari sätta in 10 000 kr till Majblommans lokalförening i Holmsund/Obbola och 10 000 kr till lokalföreningen i Hörnefors.

De två Lokalföreningarna har skickat ett STORT TACK till alla som bidragit

Så panta mera så fler får ta del av gåvorna